HISTORIJA DOGAĐAJA ZA RAČUNOVOĐE

Dan PANTHEON računovođa je tradicionalni događaj za računovođe još od 2011. godine. 

Na događaju ćemo direktore računovodstava i računovodstvenih servisa, finansijske djelatnike i računovođe upoznati s najnovijim alatima i uslugama za računovođe, savjetima za optimizaciju rada, zakonodavnim i PANTHEON novostima kao i važnim informacijama  o zaključku godine i otvaranju nove.

Dan PANTHEON računovođa je događaj kojem morate prisustvovati.

2017

24.4. 2017. BH TELECOM, SARAJEVO

PANTHEON CLOUD – RAČUNOVODSTVO U OBLAKU

U Sarajevu je 2017. povodom predstavljanja nove usluge Datalaba BH i BH Telecoma i održan poslovno-edukativni događaj “Računovodstvo u oblaku – Usluga  PANTHEON Cloud

Predstavili smo glavne prednosti usluge PANTHEON Cloud  a to je novi način pristupa podacima i njihovom pohranjivanju koji se unose u poslovno-informacioni sistem PANTHEON. Podaci više nisu smješteni lokalno na računaru već u cloudu (oblaku), što znači da se programu može pristupiti sa više uređaja, u bilo koje vrijeme i sa različitih lokacija. Povezivanjem preko interneta povezujete se na svoju bazu podataka, a za rad je potreban samo PANTHEON, te dovoljno brza internet veza. U data centru BH Telecoma baze podataka korisnika se sigurno pohranjuju i dostupne su 24/7. Osigurana su redovna ažuriranja i stalna usklađenost sa zakonom, te rad po međunarodnim računovodstvenim standardima. Široka paleta podrške i pomoći kao i rad bez investicija odnosno plaćanje po upotrebi u obliku mjesečne naknade, čine ovu uslugu pogodnom za svako preduzeće, koje želi svoje poslovanje da digne na više razine.

Ugostili smo više od stotinu zvanica, eminentnih računovodstvenih agencija i druge kompanije koje teže digitalizaciji i automatizaciji poslovanja.

 

2019

23. 1. 2019, POSLOVNA HIŠA UNIJA, BREZOVICA

DAN PANTHEON RAČUNOVOĐA

23. januara 2019. održali smo peti događaj za računovođe kao odgovor na brojne zakonske promjene nakon 1. januara 2019. godine.
Predstavili smo izmjene i dopune Pravilnika o ambalaži i otpadu, kao i promjene i novosti u PANTHEON-u. Na događaju smo uz pomoć vanjskih stručnjaka za porezno zakonodavstvo, SAS, ambalažu i PANTHEON pokazali praktična rješenja i odgovorili na sljedeća pitanja:

 • Kako obračunati promjene u SRS-u?
 • Koje su novosti ZDDV-1 i ZDDPO-2 i kako ih razumjeti u praksi?
 • Kako postići automatizaciju PDV-a s pomoću poslovnog procesa (Workflow) u PANTHEON-u  i kako direktno podnijeti PDV prijavu preko interneta?
 • Kako poslovni proces(Workflow) može olakšati zaključak godine i automatska knjiženja?
 • Kako se pripremiti za podnošenje DDPO-a i godišnjeg izvještaja za 2018. godinu te koje su povezane novosti u PANTHEON-u?
 • Koje su promjene u minimalnoj plati od januara 2019. i promjene pri obračunu plate u PANTHEON-u?

2016

4. 2. 2016, Hotel Four Points by Sheraton, Ljubljana

Dan PANTHEON računovođa

4. februara 2016. u Kongresnoj dvorani Plečnik 1, u hotelu Four Points u Ljubljani, održan je četvrti poslovni događaj  “Dan računovođa”. Razgovarali smo o zakonskim izmjenama nakon 1. januara 2016. i povezanim novostima u PANTHEON-u:

 • Zakonodavne novosti nakon 1. januara 2016
 • Predviđene promjene PDV-a u 2016. godini
 • PANTHEON blagajna i bezgotovinsko plaćanje
 • Izmjene i dopune ZGD-1 i SAS 2016
 • Jedinstveni kontni plan 2016. i SAS 2016 i povezane izmjene u PANTHEON-u.
 • Novosti na REC obrascima od 1. januara 2016. – izdanje M4, izmjene minimalne plaće, pogodnosti za starije od 55 godina i ostale novosti u modulu Kadrovi

Ugostili smo stručnjake iz ZDSS i PANTHEON savjetnike iz preduzeća Datalab Technologies d.d. i Datalab d.o.o

2015

5. 2. 2015, Austria Trend Hotel, Ljubljana

Dan PANTHEON računovođa

Na trećem edukativnom događaju Dan PANTHEON računovođa, u organizaciji Datalab Tehnologije d.d. i Datalab SI d.o.o. koji smo zajedno realizovali 5. februara u hotelu Austria Trend u Ljubljani, smo uvodno predstavili izazove koje nam donosi 2015. godina. 

 „Porezne novosti i stvarnost 2015“ su predstavili gosti: gđa. Simona Štravs, univ. dipl. prav., porezni savjetnik i predsjenik ZDSS, DEPS Consulting d.o.o., i Maja Dolinar Dubokovič, univ. dipl. ekon., porezni savjetnik, Movens d.o.o.

U okviru Redovnog programa događaja održane su demonstracije na temu Zakonodavnih novosti i novosti u PANTHEON-u. Predstavili smo važne novosti i planirane novosti u razvoju u modulu Novac, uređeno gotovinsko poslovanje – RA mobilna blagajna, novosti SRS i nova računovodstvena uputstva, novosti o pripremi bilansnih izvještaja, zaključivanje godine u ostale novosti u modulu NOVAC, kontroling i analiza računovodstvenih podataka i računovodstveni izvještaji, novosti u modulu KADROVI i smjernice za rad eRačuna sa računovodstvenim službama.

2012

21. 11. 2012, Gospodarsko razstavišče, Ljubljana

2. PANTHEON konferencija za računovođe

21. novembra 2012. u ljubljanskom izložbenom i kongresnom centru održana je druga specijalizirana konferencija za sve računovođe / knjigovođe. Uvodni dio konferencije je otvorio predsjednik uprave Datalab, g. Andrej Mertelj, koji je prvo predstavio inovacije poslovno-informatcionog programa PANTHEON sa svojim kolegama, a zatim je apelirao na svoje korisnike da još intenzivnije koriste web stranicu (U-stranicu) kao alat za rad s PANTHEON-om i da stvaraju sadržaj za njega.

Uslijedila su predavanja o radu s PANTHEON-om i mnogim drugim područjima – računovodstvo, upravljanje, porezi, prodaja itd. Sudionici konferencije bili su impresionirani brojnim stručnjacima – dr. Branko Mayr, dekan Fakulteta za knjigovodstvo, dr. Živko Bergant, docent na Fakultetu za računovodstvo, stručnjaci PANTHEON i mnogi drugi.

2011

25. 11. 2011, Gospodarsko razstavišče, Ljubljana

1. PANTHEON konferenca za računovođe

25. novembra 2011. godine, u izložbenom i kongresnom centru u Ljubljani održan je prvi specijalizirani događaj za knjigovođe i računovođe. Konferencija je održana paralelno u 4 različite dvorane u jednom danu.

Uvodni dio konferencije je otvorio izvršni direktor preduzeća Datalab, g. Andrej Mertelj i dr. Nakon toga uslijedio je okrugli sto s direktorima triju računovodstvenih službi, pod nazivom “Finalist / najbolji računovodstveni servis”, koju je moderirala Edita Cetinski Malnar, urednica i voditeljica emisije Prava ideja na RTV Slovenija. Gosti su razgovarali o svojim poslovnim načinima i podijelili sa publikom mnoge korisne recepte za uspješne računovodstvene usluge.

Održana su predavanja o radu sa PANTHEON-om i stručne oblasti – računovodstvo, upravljanje, porezi, prodaja itd. Učesnici konferencije bili su impresionirani mnogim stručnim gostima, stručnjacima PANTHEON-a i mnogim drugima. Konferencija je završena zabavom povodom 1. godišnjice korisničkih stranica korisnika PANTHEON-a, gdje smo se najprije prisjetili uspomena na prvu godinu naše intenzivne komunikacije s korisnicima PANTHEON-a.